Tarihçe

İstatistik Bölümü yeniden yapılandırılan Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi bünyesinde 1993 yılında eğitim-öğretime başlamış olup şu anda 18 Mayıs 2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 7141 sayılı Kanunla kurulan Eskişehir Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi bünyesinde eğitim ve öğretime devam etmektedir.

İstatistik Bölümü Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsünde yer alan 24000 m2’lik Eskişehir Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi binasında yer almakta ve eğitim-öğretime faaliyetlerini sürdürmektedir. İstatistik Bölümünde derslerin en az % 30’u İngilizce okutulmakta olup zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı uygulanmaktadır. Ayrıca bölümümüzde FEDEK tarafından ikinci kez 5 yıl süreyle 30 Eylül 2023 tarihine kadar akreditasyonu bulunmaktadır.

İstatistik Bölümü; İstatistik Teorisi, Olasılık Teorisi ve Süreçleri, Uygulamalı İstatistik ve İstatistiksel Bilgi Sistemleri olmak üzere 4 anabilim dalında, 5 Profesör, 4 Doçent, 5 Doktor Öğretim Üyesi, 1 Öğretim Görevlisi, 1 Araştırma Görevlisi  Doktor ve 2 Araştırma Görevlisinden oluşan 18 kişilik aktif, yetkin ve üretken bir akademik kadroya sahiptir.